אין כמו להכין חלות בבית
לשבת וגם לחגים
לחלה ביתית יש טעם ומרקם מיוחדים שקשה למצוא במאפיות.
וזה מתכון לחלה מתוקה ועשירה.
ההמלצה שלי לעבוד עם קמח פיצה או קמח לחם – תורם רבות להצלחה של כל מאפה שמרים
מרכיבי הבצק –
ק"ג קמח לחם או פיצה (מומלץ גם קמח מניטובה – אפשר חלק מהכמות )
במידה ואין אפשר להכין עם קמח לבן רגיל
50 גרם שמרים טריים
1/2 כוס סוכר
כף מלח (20 גרם)
1/3 כוס שמן זית
2 ביצים
2-2.5 כוסות מים קרים
ביצה טרופה להברשה עם טיפה סילאן
שומשום ,פרג
הכנת החלה –
בקערה מיקסר, מערבבים את הקמח והשמרים .
מוסיפים את הסוכר, המלח, השמן והביצים ומערבבים היטב.
מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
לשים את הבצק במשך כ- 10 דקות עד שהוא חלק ואחיד.
מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון רפוייה.
מתפיחים במקום חמים כשעה או שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
(תלוי במזג אויר שבחוץ)
מהכמות הזו יוצאות 2 חלות גדולות או 3 בינוניות .
לחלק כדורים במשקל 130-150 גרם לרצועה.
נותנים לכדורים לנוח ואז מרדדים מעט ויוצרים רצועות .
יוצרים חלה מ- 4 רצועות
מניחים את החלה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים שוב כ-30 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות
מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים שומשום אם רוצים, ואופים במשך 30-40 דקות עד שהיא זהובה.
מוציאים את החלה מהתנור ומניחים לה להתקרר לפני שפורסים ומגישים.
הזמנת חבילת סלטים לסופשבוע כולל חלה טרייה כזו
ניתן להזמין אצלי באתר