IMG_5551

מתכון לסלט טחינה עם חומוס ומרכיב מפתיע במיוחד

זה סלט שקוצר את כל המחמאות,

השילוב המעניין של הבזיליקום בתוך המנה הלכאורה שגרתית הזו,

מקפיץ אותה למקומות אחרים ונפלאים.

המרכיב הייחודי שבדרך כלל משתלב היטב במטבח איטלקי

נותן את כל הארומה לסלט, וזה פשוט נהדר.

בזיליקום טרי פרשי שנטחן ונקצץ לתוך הטחינה זה כל הסיפור.

 

מרכיבי המנה –

5 כפות גדושות של טחינה גולמית איכותית

מיץ מלימון אחד 

שן שום כתושה

מים לפי צורך עד הגעה למרקם לא מאד דליל של הטחינה

6-8 עלי בזיליקום טריים קצוצים

כחצי כוס גרגירי חומוס מבושלים 

מלח לפי הטעם

 

הכנת המנה –

אז להכנת הסלט,

קודם כל נבשל חומוס .

נשרה את החומוס לפחות 12 שעות במים.

נסנן את המים ונבשל את החומוס במים חדשים עם מעט מלח וקורט סודה לשתייה.

לאחר שהחומוס מבושל נקרר ונשים בצד.

להכנת הטחינה נשים את הטחינה, הלימון, השום חלק מהבזיליקום והמים ונטחן היטב עד למקרם קרמי אך לא סמיך מידי.

אל הטחינה נצרף את החומוסים והבזיליקום הקצוץ הנותר ונגיש עם מעט חומוסים מלמעלה ושמן זית.

זה סלט פשוט אך עם משחק חדש של טעמים,

בתאבון!

 

מקבלים את השבת עם טעם ישראלי ביתי משובח!

חבילת הסלטים שלי לשבת מגיעה יחד עם חלה – תוצרת בית רכה וטעימה

כל זה ב-220 ש"ח!

להזמנות וכל הפרטים לוחצים כאן