IMG_4799

שומר צלוי מוגש על יוגורט יווני וגרידת תפוז

 

שומר עם יוגורט יווני וגרידת תפוז.

לפעמים, כל מה שצריך זה כמה מרכיבים איכותיים ופשוטים כדי ליצור מנה מדהימה.

אז לקראת סוף החורף קבלו מתכון לשומר צלוי נהדר.

שומר ותפוזים זה שילוב שמשדרג את הטעמים הטבעיים שלהם ויוצר חגיגה של טעמים לחך.

לפניכם מנה קלילה ומעניינת כפתיח של ארוחה טובה.

 

מרכיבי המנה –

2 שומרים בינוניים בגודלם

לקרם:

4 כפות יוגורט יווני

3 כפות שמנת חמוצה

חצי כפית שום כתוש

גרידת תפוז+לימון

כף מיץ תפוז

מעט נענע יבשה

מעט מלח

לסיום:

גרידת תפוז

גבינת פקורינו

שמן זית

 

 

הכנת המנה –

להכנת השומרים, נחמם תנור היטב על חום גבוה 200-220 מעלות טורבו.

את השומרים ננקה היטב, נחצה ל2 לרוחב, ואז כל חצי שומר נחלק ל2-3 חלקים לאורך,

חשוב לשמור עם גזע השומר, ככה החתיכות לא יתפרקו.

נניח בתבנית עם נייר אפייה נמליח ונשמן בשמן זית ונעביר לתנור.

נוציא מהתנור כאשר השומר צלוי ורך מספיק אך לא מידי, כל תנור יכול להיות מעט שונה,

נבדוק לאחר כ10 דק'.

בנתיים נערבב את מרכיבי הקרם, נטעם ונחזיר למקרר.

לאחר שהשומר מוכן, מומלץ להניח בצד ולתת לו להגיע לטמפטורת החדר.

להגשת המנה, נמרח בתחתית הצלחת מהקרם, נסדר מעל את השומרים

ונגרד מעל גרידת תפוז וגבינת פקורינו, ומעל הכל עוד מעט שמן זית.

בהצלחה!