אורז מוקפץ היא מנה קלאסית וטעימה שמתאימה לכל ארוחה עם אילו מרכיבים שעולים על דעתכם.
המתכון הזה יראה לכם איך להכין גרסה ביתית, פשוטה ומהירה, עם טעמים נהדרים.
זו מנה שיכולה בקלות לשבת על השולחן שלכם כתוספת לארוחה גדולה,
ואף כמנה עיקרית צמחונית.
להזמנת אוכל מוכן מהמטבח שלי
מרכיבי המנה –
כ- 3 כוסות אורז מבושל
מומלץ על אורז "ישן" מהמקרר – סוג האורז לא קריטי אך אם האורז יבש יותר המנה תצא טובה יותר
בצל
גזר
רבע כרוב
6-8 פטריות טריות
חצי פלפל חריף
2-3 כפות סויה איכותית
כף שמן שומשום
מעט דבש
שן שום כתושה+ג'ינג'ר מגורד באותה כמות
*אופציונלי* – ביצה מקושקשת – בתמונה לפניכם אין
הכנת המנה –
להכנת אורז מוקפץ ניקח את האורז שהוכן מלפני ואולי אפילו היה במקרר ונהפוך אותו למנה מושלמת.
אם אין כזה נבשל אורז רגיל לבן (אני ממליץ על יסמין או בסמטי) ונניח לו להתקרר לפחות לטמפרטורת החדר.
את כלל הירקות נחתוך לקוביות קטנות, מפאת ההקפצה המהירה יחסית.
להקפצת המנה עדיפות להשתמש בווק מתאים – דוגמא למחבת ווק בקישור הבא .
תחילה נתחיל בטיגון הבצל והגזר במעט שמן באש גבוהה.
לאחר הקפצה של מספר דק', נוסיף את הכרוב, הפלפל החריף והאורז.
נמשיך בטיגון המרכיבים עוד מספר דק', ונוסיף את הפטריות, השום והג'ינג'ר נערבב טוב טוב
ולאחר עוד טיגון קצר נוסיף את התיבול.
לאחר הוספת הסויה נטעם, ואם צריך לחזק במלח נוסיף גם מעט מלח.
לאחר עוד מספר דק' של הקפצה באש גבוהה, נגיש בצלחת ונתענג על כל ביס.
אפשר לעטר בבצל ירוק ושומשום קלוי, אך לא חובה.
בהצלחה!