סלט באבא גנוש הוא הפשטות בשילוב של חצילים קלויים, טחינה, לימון ושום.
כל ביס הוא חגיגה של טעמים מעושנים ומרעננים, שמשתלבים בצורה מושלמת בכל ארוחה.
בואו ללמוד איך להכין את הסלט הקלאסי הזה בבית, וליהנות מטעמים נפלאים.
מרכיבי המנה –
2-3 חצילים
טחינה
מעט לימון
שן שום כתושה
מלח לפי הטעם
הכנת המנה –
זהו סלט פשוט ולא מתחכם עם תהליך אחד שמגדיר את המנה כמו שהיא – שריפת החציל.
בין אם זה על כיריים באש גלויה/מנגל/מדורה או כל אמצעי אחר – חשובה האש הגלויה.
הטעם המעושן מעניק את האיפיון הכי חשוב לסלט חצילים הזה.
להכנת הסלט תחילה נשרוף את החצילים עד אשר הם רכים ומוכנים מספיק לכל אורכם,
אך חשוב לא לשרוף יתר על המידה כי החציל מאבד ממשקלו
בשלב מסוים ובשר החציל מתחיל גם הוא להישרף מבפנים.
לאחר מכן נשים את החצילים על מסננת וניתן להם להגיר נוזלים ולהתקרר.
בנתיים נכין טחינה סמיכה באופן יחסי – נערבב את הטחינה עם המים לימון והשום הכתוש.
להמלצתי כדאי לתת יחס שווה בין הטחינה לחציל,
אך כל אחד יבחר באיזו מידה הוא רוצה את הטחינה שלו בחציל.
לאחר שהחצילים מעט התקררו נקלף אותם, נעביר לקרש חיתוך, נקצוץ אותם דק ונשלב יחד עם הטחינה.
זהו סלט נהדר שכדאי על השולחן בכל ארוחה!
אם תרצו להוסיף מעבר למתכון הבסיסי הנ"ל – פטרוזיליה, שמן זית וצנוברים כדאי ואף מומלץ.
בהצלחה!