IMG_4046

רביולי ריקוטה ורוטב עגבניות בעבודת יד

רביולי ריקוטה בעבודת יד

ברוטב עגבניות 

מנה איטלקית קלאסית וטעימה 

מתכון לבצק פסטה טרייה

מרכיבים המנה –

300 גר’ קמח פסטה

2 חלמונים

ביצה

כף שמן זית

מעט מלח כחצי כפית

2 כפות מים

המילוי –

250 גר’ גבינת ריקוטה

50 גר’ גבינת פרמז’ן מגוררת

פלפל שחור

 מלח

לרוטב –

400 גר' עגבניות מרוסקות איטלקיות או עגבניות שרי טריות 

שמן זית

ענפי אורגנו טרי  וגם בזיליקום טרי

חצי כוס יין לבן

50 גר’ חמאה

מלח

פלפל שחור

הכנת המנה –

הכנת הבצק –

נעבד יחד את כל המרכיבים , או ביד או במעבד מזון.

המים נוסיף רק אם יש צורך.

לאחר שמתקבל בצק חלק ויציב נעטוף ונכניס למקרר, כחצי שעה.

המנוחה מאפשרת לבצק להיות גמיש יותר וקל יותר לרידוד.

נפתח את מכונת הפסטה

נחלק את הבצק ל-3 .

נרדד כל חלק בעזרת מערוך למלבן בעובי של כס”מ.

ונעביר את מלבן הבצק במכונה .כל פעם מעלים שלב ,עד שמגיעים לשלב 6 .

הבצק דק ומוכן לעבודה.

מילוי – מערבבים יחד הכל ומעבירים לשקית זילוף 

ניצור רביולי שזה הצורה הכי קלה , אפשר כל צורה אחרת .

נכין את הרוטב ובמקביל נחמם  מים עם מלח לבישול הפסטה.

הכנת רוטב –

נחמם 3 כפות שמן זית במחבת עם 2-3 ענפים של אורגנו ובזיליקום 

נוסיף את רוטב העגבניות או עגבניות שרי נקפיץ ונערבב לכמה דקות  

נוסיף חצי כוס יין לבן ,מלח פלפל שחור נבשל  2 דקות.

נבשל את הרביולי וישר נסנן מהמים לתוך הרוטב .

נגיש עם פרמז'ן מגורדת 

מנה מופלאה