IMG_4906

מתכון לבורקס מים ספנקופיטה

 

מתכון לבורקס מים ספנקופיטה

עשוי מבצק פילו בשיטה מיוחד

רך מבפנים וקריספי מבחוץ

 

מרכיבי המנה –

בצק פילו מצונן

חבילה מנגולד החלק הירוק

חבילה תרד 200 גר'

300 גר' פטה יוונית

אריזה אחת של קוטג'

כוס גבינת מוצרלה מגורדת

50 גר' גבינת עיזים קשה מגורדת

נערבב בקערה –

ביצה

חצי כוס חלב

רבע כוס שמנת מתוקה

4 כפות שמן זית

הכנת המנה –

את התרד והמנגולד נשטוף היטב ונייבש.

נקצוץ דק ונעביר לקערה

נוסיף את הגבינות .

נפורר את הפטה ואחר כך נוסיף את כל שאר הגבינות.

נערבב יחד את הכל .

נפתח עלה ונוסיף עוד עלה מעליו.

נשים בקצה העלה שורה של המילוי.

נגלגל לכרוכית ואז לשבלול.

נטבול בתוך הקערה את השבלול כך שיכוסה מכל הצדדים ונניח בתבנית.

כך נעשה עם כל הבצק .

אפייה 180 מעלות כ40 דקות .