זה סלט פרשי בטעם מצוין
מגישים לשולחן הוא יפה ,צבעוני ומגרה.
שלא לדבר על הטעם – פשוט מושלם לכל ארוחה
ובפרט לארוחת החג
מרכיבי הסלט –
1-2 סלקים
2 גזרים
חופן פטרוזיליה קצוצה
קולורבי (לא חובה רק אם יש )
בצל סגול קטן
לרוטב –
שן שום כתושה
מיץ מתפוז (אם אין שימו לימון)
גרידה מהתפוז
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
כפית דבש או סילאן
הכנת המנה –
קולפים את הסלק והגזר.
מגרדים בעזרת מגרדת מיוחדת לג'וליאנים את הסלק .
מעבירים לקערה עם מים קרים ושוטפים את הסלק מהצבע שלו .
מסננים היטב ומעבירים לקערה.
אחר כך פורסים גם את הגזר .
פורסים דק דק את הבצל הסגול
כמו כן גם את הפטרוזיליה
שמים הכל בקערה עם הסלק.
מערבבים את מרכיבים הרוטב.
כמה דקות לפני ההגשה שופכים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים .
אפשר לקשט בגרעיני דלעת או שומשום
סלט פשוט נפלא
גם טעים
גם בריא !
לינק לרכישת המנדולינה