קדאיף הוא קינוח מאוד פופולרי
לסיום ארוחה חגיגית אין יותר מתאים מלהכין אותו
שערות קדאיף, דקיקות ופריכות בתוספת קרם מעולה יוצרים יחד את הקינוח המושלם
קינוח שמשאיר טעם של עוד
מרכיבי הקינוח –
כ– 200 גרם שערות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
חופן אגוזי מלך גרוסים
הקרם פטיסייר –
2 כוסות חלב
4 חלמונים
חצי כוס סוכר
כף מחית וניל או 3 שקיות סוכר וניל
40 גרם קורנפלור
2 אריזות שמנת מתוקה 38%
כף אבקת סוכר
2 שקיות סוכר וניל
סירופ סוכר-
להרתיח
חצי כוס סוכר
חצי לימון סחוט
1/3 כוס מים
אופן ההכנה –
שערות הקדאיף- חותכים עם מספריים לרצועות קטנות.
ממיסים את החמאה ומערבבים יחד.
שמים בתנור אפייה על 160 מעלות כ- 20 דקות.
מערבבים מידי פעם שכל השערות יקבלו צבע זהוב.
מוסיפים חופן אגוזי מלך .
מקררים .
הקרם –
בקלחת שמים כוס חלב עם הסוכר ומחממים להמסת הסוכר – שלא ירתח! מורידים מהאש .
בינתיים מערבבים בצד את הקורנפלור עם החלב. מוסיפים את החלמונים והוניל.
מוסיפים לתוך החלב החם תוך כדי טריפה מתמדת.
מעבירים לאש וממשיכים בישול עד להסמכה.
לאחר מכן מקררים את הקרם במקרר כמה שעות .
מקציפים את השמנת המתוקה עם כף אבקת סוכר וסוכר וניל.
מקפלים את הקרם פטיסייר לתוך הקצפת.
מערבבים עד שהקרם חלק. מעבירים לשק זילוף.
מרכיבים את המנות-
שמים בקרקעית מעט משערות הקדאיף.
מזלפים מהסירופ , מעל מזלפים קרם
ושוב שכבת קדאיף ,קרם ושערות קדאיף בסוף.
מכניסים לקירור לכמה שעות ואחר כך אפשר להגיש