IMG_5695

כך מכינים פסטה ברוטב רוזה – אין אחד שלא אוהב

פסטה ברוטב רוזה – אין אחד שלא אוהב 

זו הפסטה שכולם פשוט אוהבים 

מעל פרמזן מגוררת זה פשוט אחד המנות הטעימות 

רוטב רוזה הוא רוטב פסטה קלאסי שמורכב משילוב של רוטב עגבניות ושמנת.

איזון מושלם בין חמיצות למתיקות , משתלב נהדר עם מגוון סוגי פסטה.

מתכון איטלקי אותנטי לרוטב רוזה

מרכיבי המנה –

2 כפות שמן זית 

כף חמאה 

1/2 בצל קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות איטלקיות 100% עגבניות 

כ- 1/2 כוס שמנת מתוקה 

עלי בזיליקום טרי 5-6 

אורגנו יבש רבע כפית 

מלח

פלפל שחור 

קורט סוכר לאיזון טעם

 

גבינת פרמזן מגוררת

כ- 300 גרם פסטה

לבשל לפי הוראות היצרן 

 

הכנת המנה –

מחממים את שמן הזית בסיר עם חמאה על אש בינונית.

מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא הופך שקוף ורך, כ-5 דקות.

מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד דקה, 

מוסיפים את העגבניות המרוסקות לסיר.

מתבלים באורגנו ובזיליקום 

מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15-20 דקות, או עד שהרוטב מסמיך מעט.

אם הרוטב חומצי מדי, מוסיפים קורט סוכר לאיזון.

טוחנים את הרוטב למחית במוט בלנדר .

מוסיפים את השמנת 

מוסיפים מעט גבינת הפרמזן מגוררת ומערבבים עד שהיא נמסה ברוטב.

במקביל מבשלים את הפסטה שתהיה מוכנה לרוטב .

מתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

מגישים את הרוטב חם על פסטה מבושלת, זורים פרמזן למעלה 

ונהנים ממנה קלאסית וקלה להכנה .

אם מכינים מראש ורוצים להגיש בשבועות – ניתן לחמם עם הרוטב יחד ואם מתייבש מוסיפים מעט חלב .

 

 

להזמנת הסלטים שלי לשבת ,חג וכל מטרה

כל הפרטים כאן