סלט ביצים – סלט טעים וקרמי שהולך עם הכל.
תבחרו לשים אותו בכריך, בפתיחת ארוחה, לצד מנות – אף פעם הוא לא יאכזב!
כל ביס עשיר בטעמים ותענוג לחיך.
בואו ללמוד איך להכין את הסלט האהוב הזה בבית, וליהנות מכל רגע.
אני מוסיף לסלט המון בצל מקורמל זהוב שמשדרג את הסלט לעולמות אחרים.
מרכיבי המנה –
8 ביצים קשות
4-5 בצלים
עירית קצוצה (או העלים הירוקים של הבצל הירוק )
כף ממש גדושה של מיונז איכותי
כפית חרדל
מעט מלח
הרבה פלפל שחור טחון
הכנת המנה –
קודם כל, כדאי ומומלץ להשתמש בביצים טריות.
נבשל את הביצים כ 10-15 דק' עד אשר נקבל ביצים קשות ונניח להן בצד להתקרר.
בינתיים נחתוך את הבצלים לקוביות קטנות ונטגן בשמן זית במחבת.
אנחנו רוצים לקבל בצל מטוגן/מקורמל לכן נטגן על אש בינונית,
שלב עם הרבה סבלנות ויכולות ערבוב מרשימות.
הכנת בצל מקורמל דורשת סבלנות וזמן
אם מתחיל להישרף הבצל, ניתן להוסיף טיפה מים, זה גם ירכך את הבצל וגם לא ישרף לכם הבצל.
אנחנו לא רוצים לטגן על אש נמוכה, לכן השיטה של המים שימושית.
לקראת סוף הטיגון, נאדה את כל שאריות המים הנותרות.
לאחר שסיימנו עם הבצל, נניח לו להתקרר ובינתיים נקלף את הביצים.
לאחר קילוף הביצים אני מפריד בין החלמון (הצהוב ) לחלבון (הלבן)
את החלמונים אני מרסק ומערבב יחד עם המיונז והחרדל, הבצל והעירית, מה שמעניק לסלט קרמיות נוספת.
את הלבן של הביצה אני חותך לקוביות ואחר כך מוסיף לתערובת החלמונים .
ערבוב של הכל והסלט מוכן .
זה סלט פשוט טעים, בתאבון!