IMG_5391

ממרח שום ירוק עונתי

 

אז כמידי תחילת האביב ובוא הפסח, מגיע אלינו השום הירוק לתקופה קצרה מאד.

כל שנה כאשר מגיע השום הירוק, 

כדאי לקחת אותו, לנקות במעט, לטחון ולשמור בפריזר.

זה בעצם שום טרי ולא שום יבש "רגיל" כמו בסופרים, עם טעמים עדינים בהרבה ופחות אגרסיביים

וניחוחות נהדרים.

כאן הכנתי ממרח שום ירוק שמתאים לכל מנה בגדול – מתיבול לסלטים עד מילוי למאפים, תבשילים, מוקפצים,

כל מנה במטבח שהשום יקפיץ אותה לגבהים אחרים.

מרכיבי המנה –

שום ירוק וכמה שיותר

שמן זית ביחס של  בערך 1:4 לטובת השום

4 יחידות שום + ככוס שמן זית 

כפית סומק

כפית אורגנו

כפית צ'ילי שאטה

 

הכנת המנה –

את השום כדאי לקנות בשוק או בסופר, וכמה שיותר.

זה מגיע לכמה שבועות וזהו, ככה שכדאי למהר, לקנות ולהכין לכל השנה.

את השום מנקים ומקלפים מהשכבות הראשונות היותר סיביות, אך לאחר מכן,

בשאר השום ניתן להשתמש ולטחון כולל הגבעול הירוק – לשים לב שגם הוא לא קשה וסיבי מידי.

באיזשהו שלב כאשר השום מתחיל להתייבש הוא מתחיל להיות קשה וסיבי יותר

 ופחות מתאים לטחינה כולו, אלא כמובן רק השיניים.

את השום נטחן היטב במעבד מזון עם שמן הזית, את השמן מוסיפים בהדרגה עד שהכל הופך לממרח .

פה תיבלתי במעט סומק, אורגנו וצ'ילי , אתם יכולים גם לתבל במרכיבים אחרים, כמו שאתם אוהבים.

בהצלחה! מומלץ לשמור חלק בהקפאה .