IMG_5325

צלחת חציל קלוי על אש גלויה

 

חציל קלוי, סלט שבדר"כ אין חולקים עליו,

פה לקחנו את החציל והשארנו אותו כמו שהוא,

עם ירקות מרעננים יחד איתו זה ביס פשוט וטעים לארוחה טובה.

אם שרפתם חציל על אש גלויה, כבר אז עשיתם חלק נכבד במנה שלכם.

המשמעות של קליית החציל חשובה ביותר וזהו הטעם העיקרי במנה!

 

מרכיבי המנה –

חציל קלוי על אש גלויה

מלח

חצי לימון סחוט

3-4 כפות שמן זית איכותי

בצל סגול קצוץ דק 

צ'ילי אדום חתוך לטבעות

עלי פטרוזיליה טריה

הכנת המנה –

כמה פשוט ככה טעים.

אז כמו שאמרתי למעלה, שלב שרפת החציל הוא בעצם השלב העיקרי בהכנת המנה.

לאחר שהחציל רך ומוכן, נניח אותו על מסננת כדי שיתקרר ויגיר נוזלים.

לאחר שהוא מתקרר נקלף את החציל מהקליפה, ונניח על צלחת גדולה.

נפרוס מעט את החציל בעזרת סכין ונתחיל לתבל.

נשים את המלח ואז את הלימון והשמן, ונסדר יפה מעל את כל הירקות במנה.

זוהי מנה קלילה וטעימה לפתיחת כל ארוחה.

בהצלחה!