מוקפץ ירקות וטופו קליל לארוחה יומיומית
מוקפץ ירקות וטופו היא ארוחה מהירה, קלה וטעימה, שתוכלו להכין כל שבוע למי שאתם אוהבים.
טופו עשוי מחלב סויה שעבר תהליך של גיבון, והוא
מקור מצוין לחלבון צמחי, ומשמש כתחליף בשר במנות רבות.
טופו קשה מכיל פחות מים, הוא מתאים במיוחד לטיגון, אפייה וצלייה,
כיוון שהוא מוצק ויציב יותר, ולכן הוא שומר על צורתו גם לאחר הבישול.
מרכיבי המנה –
טופו קשה
כף קורנפלור
כף שמן זית
בצל גדול קצוץ דק
גזר חתוך דק
פלפל אדום חתוך דק
רבע כרוב חתוך לקוביות קטנות
שליש שקית שעועית ירוקה קפואה
פלפל צ'ילי חריף חתוך דק
לתיבול:
גרידת ג'ינג'ר
2 שיני שום כתושות
2 פטריות יבשות מושרות במים חמים, וקצוצות דק.
3 כפות סויה
כפית שמן שומשום
2 כפות סילאן
חצי כוס מים
מלח לפי הטעם
הכנת המנה –
להכנת המנה, נתחיל באפייה קצרה של הטופו.
נחתוך את הטופו לקוביות קטנות, נצפה בקורנפלור, מלח ושמן, נערבב היטב
ונעביר לתבנית תנור עם נייר אפייה לצלייה של כ15 דק' בתנור על חום של 200 מעלות.
בנתיים, נחמם בסיר קטן מים רותחים עם מעט מלח, ולאחר רתיחה
נשים את השעועית הירוקה לחליטה קצרה של 2 דק'.
נוציא את השעועית, ונחתוך את כל השעועית לרצועות קטנות יותר – בערך כל שעועית לחלק ל3.
לאחר שחתכנו את כל הירקות לקוביות קטנות, דאגנו לתיבול ליד גם כן,
נתחיל בטיגון והקפצת המנה.
נחנם מחבת גדולה על האש הגבוהה ביותר עם מעט שמן, ונתחיל בבצל והגזר.
לאחר 5 דק' נוסיף גם את הפלפלים ונמשיך להקפיץ.
בשלב הזה נשלב פנימה את הטופו הצלוי, השעועית הירוקה והתיבול,
נקפיץ עוד 2 דק', ולאחר שהכל הוקפץ כראוי נמזוג את המים, נבשל עוד דקה ונכבה את האש.
מומלץ להגיש על אורז לבן או נודלס וזה פשוט ארוחה נהדרת לימי השבוע!
בתאבון!