IMG_5018

קציצות נימוחות עם קוביות חצילים

 

 

קציצות בקר עסיסיות ונימוחות, עם קוביות חציל רכות ומתקתקות,

יוצרות שילוב מושלם של טעמים ומרקמים.

אני שמח לחלוק אתכם את המתכון המשפחתי שלי.

הסוד הוא בשימוש בבשר טרי ובחצילים איכותיים ללא גרעינים.

המנה מתבבסת על טעמי המנה המקורית מבית – המפרום! 

 

מרכיבי המנה –

חצי קילו בשר בקר טחון עם שומן

חציל גדול ללא גרעינים

לקציצה:

בצל 

גזר

ביצה

חופן פירורי לחם

כף קמח

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

כפית בהרט למפרום

לרוטב :

בצל קצוץ

גבעול סלרי קצוץ (לשמור חופן של עלים)

גזר קצוץ

כף גדושה של רסק עגבניות איכותי

פחית עגבניות מרוסקות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

עלי בזיליקום טרי או כפית בזיליקום יבש

חצי כוס מים

 

הכנת המנה –

למנה הטעימה והכיפית הזו, נתחיל בחיתוך החציל לקוביות שוות בגודלן,

נשים במסננת, נפזר מעליהם מלח ונערבב.

ונמשיך להכנת תערובת הקציצות.

במעבד מזון נכניס את הבצל והגזר ונטחן אותם דק.

בקערה גדולה נשים את הבשר ואליהם נצרף את הבצל והגזר.

נכניס פנימה לקערה את שאר המרכיבים ונערבב היטב, ממש נלוש את תערובת הקציצות.

לאחר מספר דק' של לישה נכסה ונעביר למקרר.

נחמם תנור ל190 מעלות, ולאחר מספר דק' נעביר את החציל לתבנית עם נייר אפייה,

נפזר מעט שמן ונכניס לתנור למספר דק' עד שהחצילים נצלים מעט.

בנתיים נעבור להכנת הרוטב.

בסיר רחב ושטוח נשים מעט שמן ונכניס לטיגון קל את הבצל,הסלרי והגזר.

לאחר מספר דק' נוסיף את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות

התבלינים והמים ונבשל על אש בינונית כ20 דק'.

לאחר שהרוטב התבשל 20 דק'

אני העברתי את הירקות למעבד מזון וטחנתי את הירקות, אך זהו לא שלב חובה במתכון.

בזמן בישול הרוטב נעבור לטיגון הקציצות.

נחמם מחבת עם שמן לא עמוק, נגלגל לקציצות שוות בגודלן, נצפה את הקציצה במעט קמח ונטגן.

את הקציצות נעביר ישירות לסיר לרוטב.

נבשל את הקציצות בסיר לפחות חצי שעה, ולאחר מכן נוסיף גם את החצילים לעוד חצי שעה.

זהו סיר מפנק לכל המשפחה, רוצו להכין!

בהצלחה!

להזמנת אוכל מוכן מהמטבח שלי