IMG_4787

כרובית צלויה על קרם פלפלים

 

כרובית צלויה וצ'ימיצ'ורי בייתי על קרם פלפלים.

שילוב מנצח של מרקמים וטעמים נפגש במנה הזו:

כרובית צלויה, בשרנית ורכה מבפנים,

מתמזגת בהרמוניה עם קרם פלפלים חלק, עשיר ומתקתק.

התוצאה היא מנה צבעונית, מפתה ומרגשת, שמתאימה לאירוח חגיגי או לארוחה משפחתית מפנקת.

המתכון הזה נולד מתוך אהבה לירקות צלויים ולטעמים עשירים.

 

מרכיבי המנה –

כרובית גדולה מופרדת לפרחים

צ'ימיצ'ורי בייתי

גרעיני דלעת קלויים

לקרם הפלפלים:

2-3 פלפלים קלויים

שן שום

חצי כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

הכנת המנה –

נתחיל בטיפול הנדרש בכרובית.

נחמם סיר גדול עם מים רותחים והרבה מלח ממש כמו לבישול פסטה + נחמם תנור ל200 מעלות טורבו.

נפריד את הכרובית לפרחים (גדולים יחסית), ולאחר רתיחה נכניס את הכרובית לחליטה של מספר 6-7 דק'.

לאחר שהכרובית נחלטה מספר דק', נסנן היטב מנוזלים עודפים ונעביר לתבנית תנור עם נייר אפייה.

נתבל את הכרובית במעט מלח, פלפל שחור ונעטוף כל כרובית היטב בשמן זית.

לאחר מכן נעביר את הכרובית לתנור ונאפה עד שהכרובית צלוייה מספיק אך לא שרופה כמובן.

בנתיים, נקלה את הפלפלים על אש גלויה, ולאחר שהם קלויים מספיק נעביר אותם לקערה ונכסה 

שיווצרו אדים, מה שיקל עלינו לקלף אותם לאחר מכן.

לאחר שהפלפלים מעט התקררו, נקלף אותם, ננקה מגרעינים

ונטחן אותם יחד עם שאר מרכיבי הקרם עד מרקם חלק.

להגשת המנה נמרח את מהקרם כמות נאה על הצלחת, נניח בצורה מסודרת את הכרובית,

ונעטר במעט צ'ימיצ'ורי, גרעיני דלעת ולבסוף נזלף שמן זית על הכל.

בתאבון!