אז רגע לפני שהחורף נגמר לו רשמית
זה הזמן להינות מטעמם המופלא של ירקות השורש הנפלאים גם בצורה הנאה.
המתכון הזה מציג שילוב טעים ומרענן של ירקות שורש פריכים,
שיתנו לכם טעימה אחרונה מהחורף לפני בוא האביב.
ירקות שורש עשירים בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים,
ומהווים תוספת בריאה ומשביעה לכל ארוחה.
מרכיבי המנה –
2 גזרים גדולים
סלק
שומר
בצל סגול
פטרוזיליה קצוצה
מיץ מלימון שלם
3-4 כפות שמן זית
2 כפות סילאן
כף חרדל גרגירים
כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
הכנת המנה –
להכנת הסלט ניתן לחתוך באיזו צורה שתרצו , אך חשוב שזה יהיה דק.
ירקות שורש הם ירקות עשירים בסיבים וכמובן קשים,
ולכן כדי לכבוש אותם מהר ולרכך אותם בתיבול, נרצה שהם יהיו דקים ככל האפשר.
תחילה נטפל בסלק.
לסלק יש צבע ייחודי ו"משתלט"
לכן מומלץ מבחינה נראותית, לאחר חיתוכו,
לשטוף אותו כמה פעמים בקערה עם מים קרים כדי שלא יצבע את הסלט.
את הסלק והגזר נחתוך בצורת מקלות, את הבצל לחצאי טבעות וככה גם את השומר.
המלצה שלי, לאחר חיתוך כל הירקות, תבלו את הירקות במעט מלח, ערבבו הכל,
ותנו להם לשבת עם המלח מספר דק' לפני שאר התיבול – זה עוד שלב במלאכת הריכוך של הירק.
לאחר מכן תבלו בשאר המרכיבים וערבבו היטב יחד עם הפטרוזיליה הקצוצה.
זה סלט מרענן ונהדר לכל ארוחה, בתאבון!
להזמנת אוכל מוכן מהמטבח שלי