IMG_5291

המתכון שלי לכבד קצוץ

 

 

כבד קצוץ הוא מאכל מסורתי וטעים, שמוגש לרוב בחגים ובאירועים.

כבד קצוץ הוא אחד המאכלים האהובים עליי, ואני שמח לחלוק אתכם את המתכון המשפחתי שלי.

הסוד הוא בשימוש בבצל מטוגן והרבה.. ובביצים קשות טריות!

בואו נתחיל לבשל!

 

מרכיבי המנה –

קילו כבד עוף טרי ונקי (להכשרתו נצלה את הכבד באש גלויה לפני הטיגון)

שומן אווז או שמן זית

4-5 בצלים (לערך – קילו בצל קצוץ)

5 ביצים קשות

המון פלפל שחור (טחון דק!)

מלח לפי הטעם

 

הכנת המנה –

כבד קצוץ טוב מטוגן בשומן אווז על פי המסורת

אך אם אתם לא אוהבים או אין ברשותכם,

שמן זית יעשה מעולה את העבודה גם כן!

את הכבדים נצלה במחבת חמה עם השומן ומלח למספר דקות עד אשר הם מוכנים מספיק.

את הבצל נטגן גם כן באש גבוהה (אפשר במחבת נפרדת) ונגיע למצב שבו הבצל מטוגן/מקורמל מספיק.

לאחר שהביצים מוכנות נקרר ונקלף אותן ונמתין שגם הבצל והכבדים יתקררו מספיק.

זה נכון שכבד קצוץ, קוצצים על הסכין.

העדפה אישית שלי היא לטחון אותו במטחנת בשר – לא במעבד מזון!

במטחנת בשר הכבד יוצא במרקם נהדר, אם אין לכם השתמשו בסכין.

לאחר שנטחן או נקצוץ את כל המרכיבים נוסיף הרבה פלפל שחור ונוסיף מלח על פי הצורך.

כבד קצוץ טוב צריך להיות עם הרבה שומן , לבחירתכם.

בתאבון!

 

 

להזמנת אוכל מוכן מהמטבח שלי