סלט תפוחי אדמה הוא קלאסיקה אהובה בכל בית.
הוא בסיס נהדר למגוון רחב של תוספות וטעמים.
סלט תפוחי אדמה הוא אחד הסלטים הקלים והפשוטים להכנה,
והמתכון הזה מציג גרסה פשוטה, טעימה ועם דרך מהירה,
שמתאימה לכל ארוחה ולכל אירוע.
מרכיבי המנה –
6 תפוחי אדמה אדומים
בצל קטן
3 מלפפונים חמוצים
חופן שמיר קצוץ דק
1-2 כפות מיונז
כפית חרדל
מלח לפי הטעם
פלפל שחור טחון (כל אחד וטעמו האישי – בסלט הזה מתאים הרבה פלפל שחור)
הכנת המנה –
אז אם אין לכם הרבה זמן אבל בכל זאת תרצו להכין את סלט תפוחי האדמה
הנה לכם מתכון קליל שמוכן באופן יחסי בזריזות.
את תפוחי האדמה נשאיר עם הקליפה, ונחתוך לקוביות קטנות.
נשים אותם לבישול עם מים ברז וכף מלח ונבשל מספר דק'
עד אשר הקוביות נגיסות מספיק לאכילה אך לא רכות!
לאחר רתיחה זה קורה תוך מספר דק' אז שימו לב לתפוחי האדמה שלכם.
בנתיים בקערה גדולה נתחיל להכניס את שאר מרכיבי הסלט.
נחתוך את הבצל לחצאי טבעות דקות ככל הניתן, ואת המלפפונים לעיגולים דקים
יחד עם מעט ממיץ המלפפונים.
(אם יש לכם את מכשיר המנדולינה – זה הזמן להשתמש בוא, חשוב שהירקות יחתכו דק)
לאחר שבדקנו את תפוחי האדמה והם מבושלים מספיק לטעמנו,
נסנן מנוזלים ונעביר לקירור של 10 דק' במקרר.
לאחר שתפוחי האדמה מעט התקררו,
נעביר אותם לקערה ונתבל במלח ופלפל שחור, מיונז וחרדל.
נערבב היטב ונוסיף גם את השמיר הקצוץ.
סלט קל להכנה ומטריף לאכילה,
שיהיה בתאבון!