IMG_5196

מתכון לקובה סלק כמו שאני אוהב

 

קובה סלק מהמטבח העירקי הוא תבשיל מרק עשיר וצבעוני,

כל כדור קובה עסיסי שוחה במרק סלק אדום וחמוץ מתוק

המרק עם הקובה , יוצר חגיגה של טעמים ומרקמים.

זהו תבשיל נהדר לימי שבת ולחגים.

חשוב להדגיש המתכון שלפניכם אינו המתכון המקורי, כך אני אוהב להכין את הקובה שלי.

להזמנת אוכל מוכן מהמטבח שלי 

מרכיבי המנה –

למעטפת הבצק-

חצי כוס בורגול טחון דק ג'ריש

2 כוסות סולת חיטה

כפית מלח

כפית שמן

חצי כוס מים רותחים 

ככוס מים קרים או יותר

למלית הבשר-

400 גרם בשר בקר טחון

בצל גדול אחד קצוץ דק

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם (אני שם בנדיבות)

כל תבלין שעולה על דעתכם ואתם אוהבים יחד עם הבשר שלכם, מוזמנים לשים.

למרק הקובה-

2.5 סלקים גדולים חתוכים גס + חצי סלק מגורד

בצל גדול חתוך גס

2 גבעולי סלרי + עלים

גזר חתוך גס

1.5 ליטר מים רותחים

רבע כוס סוכר 

מיץ מלימון סחוט

מלח לפי הטעם

פלפל שחור טחון בנדיבות

הכנת המנה –

בקערה גדולה נשים את הג'ריש ועליה נשפוך את המים הרותחים.

לאחר חצי דקה נוסיף את הסולת, המלח והשמן וחלק מהמים הקרים.

נערב היטב וניתן לבצק לנוח מספר דק'.

לאחר מספר דק' נוסיף עוד מהמים וממש נלוש את הסולת כמו בצק רגיל.

הבצק צריך לצאת במרקם מעט דביק אך יציב ומגובש.

מומלץ לתת לבצק כחצי שעה לפי שמגלגלים כדי לתת לסולת לספוג את הנוזלים.

בזמן שהבצק נח ניגש להכנת המילוי.

במחבת חמה נשים את הבשר הטחון ללא שמן ונתחיל לצלות את הבשר עם מעט מלח.

לאחר ששיטחנו את הבשר על המחבת לא ניגע בו לפחות 5 דק' כדי שיצלה ולא יבושל – שכל הנוזלים יתאדו ויחל רעש הצריבה.

שלב זה לוקח לפחות 10 דק'.

לאחר מכן נוסיף את הבצל ונמשיך לטגן תוך כדי ערבוב מידי פעם.

הבשר והבצל צריכים להיות צלויים היטב.

לאחר שהבשר מוכן נוסיף את הפלפל השחור נטעם, נתקן תיבול אם צריך ונעביר לקירור של מספר דק'.

אני טוחן את המלית כמה פולסים במג'מיקס כדי שיהי קל לעבוד עם הבשר.

מלאכת הכנת וגלגול הקובה היא עבודה לא פשוטה .

ניתן לעבוד בשיטה המסורתית, לקחת בידיים מעט רטובות מעט בצק לשטח בעזרת כף היד והאצבעות, להכניס מילוי ולסגור.

שיטה קצת יותר קלה, היא בתבנית קשה של קאפקייקס , נשים יריעת ניילון ,

בידיים מעט רטובות נפתח מעט בצק ונשטח אותו בצורת המאפין בתבנית.

נמלא ממלית הבשר , נרים ונסגור בעזרת הניילון ונגלגל.

כל אחד יעבוד בשיטה הנוחה לו אך העיקרון החשוב שהמילוי יהיה משמעותי והבצק ייסגר באופן הדוק.

לאחר שגלגלנו את כל הקובה אפשר לבשל ישר ואפשר להקפיא,

העדפה שלי מפאת נוחות העבודה היא להכניס את הקובה קפואה לתוך המרק, אבל כל אחד ומה שהוא מעדיף.

לאחר שהקפאנו את הקובה נעבור להכנת המרק.

בסיר גדול שמתאים למרק, נחמם מעט שמן זית ונשים את הסלקים עם מעט מלח.

נטגן את הסלקים על אש בינונית כ20 דק' לפחות עד שהם נצלים ומתקרמלים ומעמיקים את טעמם,

שלב חשוב בהכנת המרק – לא כדאי לוותר עליו זה מעשיר את טעמי המרק.

לאחר 20 דק' נוסיף את הבצלים, גבעולי הסלרי והגזר ונמשיך לטגן עוד 10 דק'.

לאחר שכל הירקות ניצלו היטב נשפוך את המים הרותחים ונבשל על אש בינונית כחצי שעה.

לאחר חצי שעה, נוסיף את הסוכר, מיץ הלימון עלי הסלרי והפלפל השחור ונתקן תיבול של מלח אם צריך.

לפני הכנסת הקובה נטעם את המרק ונוודא שהגענו לתוצאה מספקת מבחינת טעמים, 

טעמים מתוקים עם חמיצות מתונה.

לבישול הקובה הקפואה, נרתיח את המרק לבעבוע חזק ו"נזרוק" פנימה את הקובה הקפואות.

נבשל כ 15 דק' ונגיש – מומלץ לצד אורז לבן.

(במידה ואתם רוצים לבשל את הקובה טרייה, כדאי להכניס למרק מעט פחות מבעבע ורותח ולא כמו כשהיא קפואה)

אין מנחם כזה, בתאבון!