פסטה – טליאטלה (Tagliatelle) אלה ראגו, או בשמה המוכר יותר "ספגטי בולונז",
היא מנה איטלקית קלאסית ואהובה בכל העולם.
המתכון הזה מציג גרסה ביתית וטעימה, עם רוטב בשר עשיר ופסטה נהדרת.
תבשיל ראגו איטלקי הוא בסיס נהדר להרבה מנות – אך המפורסמת שבהן היא הספגטי בולונז.
מרכיבי המנה –
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ דק
גזר חתוך דק
סלרי חתוך דק
כף רסק עגבניות איכותי
כוס יין איזה שאוהבים
פחית עגבניות מרוסקות או חצי בקבוק פאסטה עגבניות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
גבעול ועלי בזיליקום טרי
שן שום כתושה
במתכון לפניכם השתמשתי בחבילת ספגטי – מומלץ לנסות גם עם פסטה טליאטלה טרייה או יבשה
הכנת המנה –
בסיר נירוסטה רחב ושטוח, נתחיל בצליית הבשר עם מעט מלח ושמן זית.
שלב זה חשוב בביסוס טעמי התבשיל כולו, אנחנו רוצים להגיע לתוצאה של בשר צלוי היטב.
תחילה נניח את הבשר בסיר, נשטח על כל פני הסיר, וניתן לו מספר דק' להצלות בלי לערבב.
לאחר כמה דק' נערבב, ונמשיך כך עד שהבשר סיים להגיר נוזלים ומתחיל שלב החריכה והצלייה.
לאחר שהבשר נצלה היטב נוסיף את הירקות,
אני חתכתי לקוביות קטנות אך אפשר גם לטחון במעבד מזון ולהוסיף.
נמשיך לערבב הכל יחד עוד כ10 דק' שגם הירקות יצלו ונוסיף את רסק העגבניות.
נערבב טוב, ונשפוך מהיין.
לאחר ששפכנו מהיין ונתנו להכל לבעבע,
נגרד את כל המשקעים בתחתית הסיר ונוסיף גם את העגבניות המרוסקות.
בשלב הזה נוסיף את התיבול הנוסף, נוסיף כחצי כוס מים, נכסה ונעביר לאש קטנה.
את התבשיל מומלץ לבשל לפחות שעה ועד כ4 שעות – תלוי כמובן גם בגודל הסיר והתבשיל עצמו.
להרכבת המנה יחד עם הפסטה, נרתיח מים רותחים עם מלח,
נבשל 2-3 דק' פחות מהוראות היצרן, בנתיים נחמם מחבת יחד עם ראגו הבשר,
נעביר את הפסטה ישירות מהסיר למחבת או נסנן ונעביר לסיר, אך חשוב לא לשטוף את הפסטה,
ונערבב היטב במחבת עוד כ2 דק' לאיחוד.
בדרך כלל, ראגו בשר זה רוטב מאד יציב ומעובה לכן לא צריך להוסיף המון ממי בישול הפסטה ואף בכלל לא.
אם אין חיבור בין הרוטב לפסטה, והפסטה מעט יבשה, ניתן להוסיף כף ממי הבישול לאיחוד המנה.
בזמן חיבור הפסטה לרוטב מומלץ להוסיף עוד כמה עלי בזיליקום טרי.
בתאבון!