IMG_5295

בואו ללמוד איך להכין פלאפל ביתי טעים ומאד פריך

 

פלאפל הוא אחד המאכלים האהובים והפופולריים ביותר בישראל.

המתכון הזה מציג גרסה ביתית וטעימה, שתוכלו להכין בקלות במטבח שלכם.

בואו ללמוד איך להכין פלאפל ביתי טעים ומאד פריך,

בדיוק כמו בפלאפליות הטובות ביותר.

אני אישית פחות מתחבר לפאלפל צהוב או ירוק לגמרי,

לפניכם גרסה של פלאפל לא צהוב מידי ולא ירוק מידי, משהו בין לבין,

ולדעתי זה האיזון המנצח.

מרכיבי המנה –

חצי קילו חומוס מזן קטן מושרה במים (בין 12-24)

2 בצלים

צרור פטרוזיליה ללא גבעולים

10 שיני שום

פרוסה של לחם רטובה (ניתן לשלב 2 כפות קמח חומוס במקום – לעיסה ללא גלוטן)

פלפל חריף ירוק 

כף כמון 

חצי כפית זרעי כוסברה טחונים (לא חובה)

ככף מלח

 

הכנת המנה –

תחילה חשוב להדגיש – מטחנת בשר זו הדרך הטובה ביותר לייצר עיסת פלאפל

שאיתה נגיע לתוצאת כדור נכונה, פריכה מבחוץ ורכה מבפנים,

כמובן שאם אין לכם השתמשו במעבד מזון בפולסים קצרים – חשוב לא לייצר משחה מהחומוס הטחון.

לאחר שהשרנו את החומוס, נסנן מהמים ונתחיל בתהליך הטחינה.

כמובן שליד החומוס כדאי להכין לשטוף ולקלף את הירקות שאנחנו מוסיפים פנימה לטחינה גם כן.

לאחר שטחנו את גרגירי החומוס, הירקות והלחם נעביר הכל לקערה גדולה ונתבל.

אם טחנתם במעבד מזון, מומלץ לטחון את החומוסים בנפרד משאר המרכיבים ובכמויות קטנות.

לאחר שהכנו את עיסת הפלאפל מומלץ לתת לה לספוג טעמים במקרר מספר שעות או לילה בעדיפות.

דבר נוסף שחשוב להדגיש היא כף הפלאפל – מקנה לפלאפל את הצורה, המרקם, והטיגון המדויוק ביותר

ולכן שווה לרכוש אחת כזאת בכמה שקלים זה עושה את ההבדל!

בקישור הבא תוכלו להזמין : כף הכנת פלאפל 

להכנת הפלאפל נחמם סיר גדול עם שמן עמוק עד טמפרטורה רצויה (בין 175-190 מעלות).

בעזרת כפית ניקח פעמיים מהעיסה ונכניס לכף הפלאפל

תוך כדי שאנחנו לוחצים את הכפתור פנימה ולא משחררים.

נעצב בעזרת הכפית את העיסה בצורת חרוט מעט עגול ונהדק היטב.

נשחחר את לחיצת הכפתור לתוך השמן בזהירות אך גם במהירות ותחיל לטגן.

מומלץ לא לגעת בפלאפל לפחות 2 דק' בתוך השמן שלא יתפרקו.

אם השמן מספיק חם אך לא מידי , הפלאפל צריך להגיע למידה שבה הוא חום אך לא מידי,

כך נדע שהוא קריספי מספיק מבחוץ ורך מבפנים.

את כדורי הפלאפל נאכל כמובן בתוך פיתה עם טחינה, סלט ירקות וחמוצים – וכל מה שאוהבים.

בהצלחה!

 

 

יש הטוענים שמקורו של הפלאפל הוא במזרח התיכון ועם השנים התגלגל למצרים.

התיאוריה הנפוצה ביותר היא שהפלאפל מקורו במצרים

ולפי גרסה זו, הקופטים (נוצרים מצרים) יצרו את המאכל כחלופה לבשר בתקופות צום.

עם הזמן, הפלאפל התפשט ברחבי המזרח התיכון, וגרגירי החומוס החליפו את הפול כמרכיב העיקרי.

הפלאפל נחשב למאכל מסורתי במזרח התיכון, עם היסטוריה עשירה ומרתקת.