IMG_5078

סלט עדשים ובטטה – חגיגה של טעמים נפלאים

סלט עדשים ובטטה צמחוני, הוא שילוב מושלם של טעמים ומרקמים,

מדובר במנה צמחונית עשירה בחלבון, ויטמינים וסיבים תזונתיים

המתאימה לארוחה קלה או שולחן אירוח מפנק.

הבטטה המתוקה והעדשים בעלות טעם אגוזי, משתלבות באופן מושלם

ויוצרות סלט צבעוני ומלא חיים.

מרכיבי המנה –

כוס עדשים שחורות 

בצל 

בטטה

גזר 

קישוא

שן שום כתושה

מלח לפי הטעם

שמן זית

מיץ לימון

בצל ירוק ופטרוזיליה קצוצים (אופציה)

 

הכנת המנה –

להכנת סלט העדשים תחילה נשרה את העדשים השחורות כשעה בקערה עם מים.

בינתיים נחתוך את הירקות.

שלב חשוב בהכנת הסלט – חיתוך מדויק של הירקות בהתאם לגודל העדשים.

כאשר אנחנו אוכלים יש חשיבות רבה לטעם האוכל אך מעבר לזה, גם למרקם.

ליצירת הסלט בצורה הנכונה והטובה ביותר נחתוך לקוביות קטנות את הירקות – ממש וכמעט בגודלן של העדשים, ובאופן אחיד.

במידה ויכולות החיתוך אינן מספקות מבחינתכם – ממליץ על מכשיר נהדר לחיתוך מדויק של ירקות בקישור הבא –

כאן תוכלו להזמין 

במחבת חמה נשים 2 כפות שמן זית ונתחיל לטגן את הבצל עם מעט מלח.

לאחר 2 דק' נוסיף גם את הגזר והבטטה.

לאחר עוד 3-4 דק' נוסיף את הקישוא והשום ונסיים את הטיגון לאחר עוד כ3-4 דק'.

בעצם מה שאנחנו רוצים לייצר זה ירקות שטוגנו ובושלו, אך נשארו עם מרקם מעט פציח כי זה סלט ולא תבשיל.

נניח את הירקות בצד לקירור ונעבור לבישול העדשים.

בסיר גדול נרתיח מים עם מעט כמו לבישול פסטה.

נסנן את העדשים ממי ההשריה ונשים במים הרותחים.

נבשל כ5-10 דק' במים רותחים – שוב, אנחנו רוצים להגיע למרקם מעט פציח

אך כמובן מבושל מספיק לאכילה – לאחר כ 5 דק' תטעמו מהעדשים ואם הגעתם לתוצאה מספקת מבחינתכם אתם יכולים להוריד מהאש.

נסנן את העדשים ונשטוף מיד במים מתחת למי הברז לקירור ועצירת הבישול.

לאחר שהעדשים מעט התייבשו על המסננת נעביר אותם לקערה גדולה ונשפוך פנימה גם את הירקות.

נתבל את הסלט בלימון, שמן זית ומעט מלח ואם רוצים גם את עשבי התיבול הקצוצים.

נערבב היטב ונגיש – סלט עשיר ונהדר לכל ארוחה.

בהצלחה!