IMG_5243

חומוס בית עם בשר

 

זאת מנה שמתיישבים סביבה והיא פשוט משמחת את הסועדים

חומוס עם בשר של מסעדות

החומוס ביתי וטעים ומעליו יושב בשר טחון טרי עם המון בצל מטוגן יחד

 

 

מרכיבי המנה –

לחומוס

2 כוסות חומוס מבושל

רבע כוס טחינה גולמית

מעט מיץ מלימון טרי

מלח

3 כפות שמן זית

לבשר –

כרבע קילו בשר טחון

שומן כבש 20-30 גרם – לא חובה 

בצל גדול קצוץ

מלח

פלפל

קמצוץ של בהרט

שמן זית

הכנת המנה –

חומוס מבושל מכינים כך-

משרים ל-24 שעות חומוס גולמי.

מבשלים במים עם מעט סודה לשתייה ומלח עד לריכוך .

אפשר לאחסן בהקפאה עד השימוש.

מכניסים את החומוס המבושל לבלנדר עם מעט מים.

טוחנים למחית תוך כדי הוספת טחינה, מיץ לימון, שמן זית והנוזלים לפי הצורך.

כדי להגיע למרקם של חומוס .

טועמים ומתקנים תיבול .

הבשר-

מטגנים ומקרמלים את הבצל .

מוציאים הצידה לצלחת.

באותה מחבת מחממים שמן זית ואת שומן הכבש עם הבשר .

צולים היטב עד שהבשר משחים .

מוסיפים את הבצל ומערבבים .

מורידים מהאש ומתבלים .

הכנת המנה –

משטחים בצלחת עמוקה את החומוס .

מפזרים קצת חומוסים מבושלים שלמים לקישוט.

במרכז מניחים מהבשר .

מזלפים שמן זית בנדיבות .