המנה הכי כייפית וטעימה
וממש קל להכין אותה
אין צורך בהכנות מראש או בשלבי הכנה
מרכיבי המנה –
3 כרעיים עוף
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות (אפשר גם בטטה )
בצל פרוס
לרוטב-
2 כפות סויה
2 כפות טריאקי
2 כפות דבש או סילאן
3 שיני שום כתושות
כפית קורנפלור
3 כפות שמן זית
2 כפות קטשופ
כפית חרדל
פלפל שחור
חצי כפית פפריקה מתוקה
הכנת המנה –
נערבב את חומרי הרוטב בקערה.
נכניס את הכרעיים לתוך הקערה ונערבב יחד.
בתבנית או סיר שמתאים לגז וגם לאפייה בתנור , נסדר פרוסות בצל עם מעט שמן זית ונחמם על הגז.
נוסיף קוביות תפוחי אדמה ונצלה מעט .
אחר כך נוסיף את חלקי העוף. צלייה של כ- 2-3 דקות מכל צד .
נוסיף 2 כוסות מים .
נכסה במכסה ונכניס לתנור 180 מעלות לכ- שעה וחצי .
לקראת סוף הצלייה 5 דקות אחרונות נצלה ללא מכסה.