IMG_5232

עוף צלוי ותפוחי אדמה ברוטב ברביקיו

המנה הכי כייפית וטעימה

וממש קל להכין אותה

אין צורך בהכנות מראש או בשלבי הכנה

 

מרכיבי המנה

3 כרעיים עוף

3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות (אפשר גם בטטה )

בצל פרוס

לרוטב-

2 כפות סויה

2 כפות טריאקי

2 כפות דבש או סילאן

3 שיני שום כתושות

כפית קורנפלור

3 כפות שמן זית

2 כפות קטשופ

כפית חרדל

פלפל שחור

חצי כפית פפריקה מתוקה

הכנת המנה –

נערבב את חומרי הרוטב בקערה.

נכניס את הכרעיים לתוך הקערה ונערבב יחד.

בתבנית או סיר שמתאים לגז  וגם לאפייה בתנור , נסדר פרוסות בצל עם מעט שמן זית ונחמם על הגז.

נוסיף קוביות תפוחי אדמה ונצלה מעט .

אחר כך נוסיף את חלקי העוף. צלייה של כ- 2-3 דקות מכל צד .

נוסיף 2 כוסות מים .

נכסה במכסה ונכניס לתנור 180 מעלות לכ- שעה וחצי .

לקראת סוף הצלייה 5 דקות אחרונות נצלה ללא מכסה.