קוביות תפוחי אדמה צלויים בתנור
תוספת טעימה לכל ארוחה
מרכיבי המנה –
5 תפוחי אדמה בינוניים
מלח
פלפל שחור
חצי כפית שום גבישי
חצי כפית פפריקה מתוקה
מעט אורגנו או בזיליקום יבש
כרבע כוס שמן זית
כפית קורנפלור
כפית מיונז
הכנת המנה –
נשטוף את תפוחי האדמה היטב ונייבש
אפשר לקלף או להשאיר עם הקליפה.
נחתוך לקוביות בינוניות או לפלחים (כמו פוטטוס)
נכניס לסיר שבו יש מים רותחים עם מעט מלח.
נבשל כ- 15 דקות עד לריכוך קל של תפוחי האדמה
נסן היטב במסננת.
בקערה, נערבב את כל התבלינים עם השמן.
נכניס את תפוחי האדמה לקערה ונערבב היטב.
נעביר מעל נייר אפייה בתבנית.
נכניס לאפייה 180 מעלות בערך חצי שעה ,בזמן שתפוחי האדמה בתנור נהפוך כמה פעמים.
יוצא קראנצ'י מבחוץ ובפנים רך רך
ממש מעולה.